Saturday, November 26, 2011

11. loeng – Multimeedium kodus

DNSLA sertifikaadiga seadmed

Pikka otsimise peale leidsin kodus ühe seadme, mis on DNLA sertifikaadiga. See on mobiiltelefon Sony Ericsson Elm, mudel J10.

SonyEricsson Elm kannab märki GreenHeart™, mis tähistab  keskkonda säästval viisil valmistatud toodet. SonyEricsson Elm on valmistatud taastöödeldud plastist ja on vaba ohtlikest kemikaalidest, ka töörežiimil üritab säästa energiat niipalju kui võimalik. Kuigi juba keskonnasõbralikkus iseeneset võib olla mõjuv argument just selle telefoni ostmiseks, on Elm'il ka muid häid omadusi.

Telefonil on väga kvaliteetne heli (sh omab mürakaitset), hästi peopessa sobiv voolujooneline kuju (mõõtmed 45 mm x 110 mm x 14 mm) ja ergonoomiline klahvistik, vibra alarm, kõneaega lubab tootja 10 tundi ja ooteaega 430 tundi, mälu on 270 MB ja lisaks on ka mälukaardi pesa (MicroSDHC).  Ekraan ei ole siiski just kõige suurem (240 x 320 pixlit, 2.2 inchi) ja ei ole puutetundlik. Värvitoone on 262 000.

5 MP automaatfookusega kaamera produtseerib väga kvaliteetseid fotosid (suudavad võistelda ka üsna korralike fotoaparaatide fotodega) ja võimaldab laadida pilte näiteks arvutisse, blogidesse või veebilehtedele. Mobiilis on ka video salvestamise ja taasestamise võimalus. Salvestatud videod ei pruugi aga olla just kõige parema kvaliteediga (katkendlikud, kaetud mustade ruutudega).

Läbi Elm'i on lihtne hallata sotsiaalseid võrgustikke, liikumine Facebooki™, myspace’i™ ja Twitteri vahel on lihtne. Informatsiooni  on võimalik varundada õhu kaudu veebilehel sonyericsson.com.

Telefonis töötavad  Google™ otsing ja Google™ Maps, Wisepilot™, pööretehaaval navigeerimine aGPS-iga.

Muusikasõprade rõõmuks on telefonis korralik meediapleier (MP3-mängija) ja FM-raadio.
Elm ühildub Windows 7'ga, andmesideks kasutab Javat.  Olemas on Bluetooth funktsioon.

Võimaldab saata ja vastu võtta SMS, EMS, MMS ning graafilisi sõnumeid. Komplekti kuulub vabakäeseade (Headset). Elm'il on liidestest olemas veel GPRS liides, EDGE liides, UMTS liides, WLAN liides.

Kokkuvõtlikult - telefon on muidu korralik, helistada saab, koolitööde tegemiseks saab kasutada (vt ka sissekannet 6.oktoobrist 6. loeng – Mobiilsete seadmete kasutamine ) jne aga selle konkreetse, minu kodus oleva, telefoniga on see jama, et ta kohati keeldub akut laadimast, ei teagi, kas viga on laadijas või telefonis. Sõpradele Elm'i just selle vea tõttu ei soovita. Telefoniga, mida pole võimalik laadida, pole ju midagi peale hakata.

No comments:

Post a Comment